27.10.06

Πτυχιακή Εργασία του Βασίλη Χατζηνάκη και του Στέφανου Μασούρα

Η πτυχιακή του Βασίλη Χατζηνάκη και του Στέφανου Μασούρα ονομαζόταν Ναός, ένας ναός από τους φωτογράφους για τους φωτογράφους και από την φωτογραφία για την φωτογραφία. Υπεύθυνος καθηγητής της πτυχιακής τους ήταν ο κ. Τάκης Τζίμας ώστε να μην περιοριστούν οι απόψεις τους και να κινηθούν εντελώς ελεύθερα.
Η πτυχιακή αυτή είχε μορφή μόνιμης έκθεσης στο χώρο υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο πως η δουλειά που γίνεται στη σχολή πρέπει να είναι αναρτημένη έτσι ώστε να τη βλέπει ο κόσμος.
Η ιδέα τους άρχισε να υλοποιείται από τις αρχές του Δεκεμβρίου ’04. Φωτογραφίζανε στο χώρο του ΤΕΙ πορτραίτα συμφοιτητών τους σε 3 διαφορετικές στάσεις (ανφάς, αριστερό προφίλ και δεξί προφίλ). Οι φωτογραφιζόμενοι κρατούσαν τον αριθμό μητρώου τους στο χέρι σαν να ήταν φυλακισμένοι. Οι σπουδαστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προσπάθεια τους, το ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο και το σύνολο των σπουδαστών που φωτογραφήθηκαν έφτασε τα 430 άτομα ενώ οι φωτογραφίες υπολογίστηκαν γύρω στις 1500.
Το γεγονός αυτό παρουσίασε μια δυσκολία λόγω του οικονομικού κόστους και αποφασίσανε να σταματήσουν να φωτογραφίζουν με αναλογική μηχανή. Το έργο τους ολοκληρώθηκε με ψηφιακή μηχανή ΙΝΟΧ 4.0 megapixel και η εκτύπωση έγινε σε χαρτιά Α4.
Το στήσιμο για την «πρεμιέρα» της πτυχιακής κράτησε 6 μέρες. Την παρουσίαση συνόδεψαν 6 μουσικά κομμάτια που γράψανε ειδικά για την περίσταση ο κ. Τσαγκαράκη και ο κ. Λεβεντάκη.
Όταν τελείωσε η παρουσίαση δεν ήταν αρκετά ευχαριστημένοι από τη δουλειά που κάνανε, λόγος ήταν ότι αντιμετωπίστηκε με συμβατικό τρόπο ενώ δεν ήταν μια συμβατική πτυχιακή.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσουν να κάνουν αργότερα και να είναι πάντα τόσο δημιουργικοί και πρωτότυποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

to be continued...

Περιμένουμε δικά σας σχόλια και φωτογραφίες...