18.10.06

Εκθέσεις : Photovision 2005

Στις 3-7 Φεβρουαρίου 2005 πραγματοποιήθηκε στον πρώην ανατολικό αερολιμένα Αθηνών η 6η διεθνής έκθεση imaging, Photovision, με την συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων. Τα εγκαίνια έκανε ο υφυπουργός πολιτισμού Πέτρος Τατούλης.

Ο καινούργιος χώρος που έγινε η έκθεση προσέφερε πολλές ευκολίες. Ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον παλιό (ΟΛΠ) με πολλές περισσότερες θέσεις πάρκινγκ και με λεωφορεία που έπαιρναν τον κόσμο από την στάση μετρό Αγ. Δημήτριος και έρχονταν κατευθείαν στον χώρο της έκθεσης. Βεβαίως, δεδομένου ότι ήταν ένας καινούργιος εκθεσιακός χώρος δικαιολογούνται κάποια μικρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, τα οποία όμως ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στην έκθεση έγινε παρουσίαση καινούργιου εξοπλισμού και τεχνικών που έχουν να κάνουν με την αναλογική και την ψηφιακή φωτογραφία και όχι μόνο. Υπήρχε ενημέρωση για το βίντεο, για την κινητή τηλεφωνία σε συνδυασμό πάντα με την φωτογραφία (κινητά με κάμερες κλπ) καθώς και για εκτυπωτικές μηχανές. Η έκθεση ήταν υπερπλήρης. Όλες οι μεγάλες εταιρίες ήταν εκεί και έκαναν επίδειξη όλων των τελευταίων μοντέλων φωτογραφικού εξοπλισμού. Επίσης όλες τις ημέρες πραγματοποιούνταν σεμινάρια και διαλέξεις ποικίλης ύλης.

Ο κόσμος που ήρθε στην έκθεση όλες τις μέρες ήταν από επαγγελματίες, που ήρθαν για ενημέρωση πάνω στις τεχνολογικές εξελίξεις, έως άτομα που τώρα ανακαλύπτουν την μαγεία της φωτογραφίας και σιγά σιγά μπαίνουν στον κόσμο της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν έφυγε ανικανοποίητος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και εκθέσεις όπως αυτή του Μανώλη Κασσιμάτη με φωτογραφίες από τους Παραολυμπιακούς , της ΕΦΕ , της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φωτογράφων και φυσικά η έκθεση του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας. Ήταν μεγάλη η χαρά που συμμετείχαμε για 2η φορά σε αυτή την έκθεση και που ήρθαμε ξανά σε επαφή με κόσμο που ενδιαφερόταν επαγγελματικά ή καθαρά ενημερωτικά να μάθει για την δουλειά μας. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Τάκη Τζίμα για την ευγενική παραχώρηση των 2 χώρων που εκθέσαμε τα έργα μας.

Περιμένουμε λοιπόν την επόμενη διοργάνωση που θα γίνει στις 22-26 Φεβρουαρίου 2007 στο ίδιο μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

to be continued...

Περιμένουμε δικά σας σχόλια και φωτογραφίες...